Lisensinkludert musikk?

Musikk er viktig, men musikk kan også representere en stor kostnad for bedrifter med publikumsarealer. Kan lisensinkludert musikk (trykk på linken for å høre eksempler) være et alternativ til Spotify, Apple Music, YouTube og andre tjenester?

Lisensinkludert musikk, også kalt lisensfri- eller vederlagsfri musikk, er per definisjon musikk hvor lisensen til å bruke musikken betales direkte til leverandøren av tjenesten. Tjenesteleverandøren betaler på denne måten rettighetshaverne direkte, og sluttbruker trenger ikke gjøre noen avtale med forvaltere og vederlagsoppkrevere som TONO og Gramo.


På denne måten kan sluttbruker bespare store utgifter knyttet til avspilling av musikk. Ulempen er imidlertid at du ikke kan spille hva slags musikk du ønsker. De store artistene, hitlåtene og sangene dine besøkende kjenner til, uteblir – til fordel for mer ukjente låter. Det er likevel ikke slik at lisensinkludert musikk er forbeholdt mindre dyktige artister. På ingen måte. Til syvende og siste handler det om hvilken forretningsmodell artisten har valgt å satse på.

Forskning viser at musikk kan få vinen din til å smake bedre. Det viser seg at mennesker kan få 15% mer nytelse fra vinen de drikker, om de samtidig lytter til riktig musikk. Hjernen vår blir påvirket av ytre omstendigheter, og musikk er en av disse omstendighetene som kan påvirke opplevelsene våre.

Fordeler med lisensinkludert musikk:

– Kostnaden er den samme uavhengig av antall kvadratmeter
– Kostnaden er fast per måned uavhengig av antall åpne dager
– Lisensinkludert musikk representerer store økonomiske besparelser, spesielt for forretninger med store kundelokaler
– Musikken er laget av artister som har satset på musikk til nettopp dette formålet
– Musikken kan formateres til å passe ulike profiler, tid og sted.

Ulemper med lisensinkludert musikk:

– De “kjente og kjære” sangene er ikke med i spillelistene
– Dagens store hitlåter finnes ikke på spillelistene
– Det passer kanskje ikke for en forretning som har en veldig tydelig profil knyttet til en gitt sjanger eller lignende

Lydbox leverer både lisensinkludert musikk og TONO/Gramo lisensiert musikk til sluttbrukere vi samarbeider med. Om du er usikker på hva som passer deg og din merkevare best, kan du når som helst ta kontakt for en uforpliktende prat med oss om instore musikkløsninger.